Κίνα: Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα αυξήθηκαν και τον Δεκέμβριο


Πεκίνο (Xinhua) – Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο, μετά την ήπια άνοδό τους τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας (Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας). Τα διαθέσιμα αυξήθηκαν σε 3,0727 τρισ. δολάρια στο τέλος Δεκεμβρίου από 3,0617 τρισ. δολάρια τον Νοέμβριο.

Η αύξηση του Δεκεμβρίου κατά 0,4% ήταν ελαφρά μεγαλύτερη από την πρόβλεψη της αγοράς για 3,07 τρισ. δολάρια. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα σημείωναν πτώση από τον Αύγουστο. Ο κρατικός Οργανισμός Ξένου Συναλλάγματος (SAFE) απέδωσε την αύξησή τους σε παράγοντες, όπως τις αυξήσεις τιμών των κρατικών ομολόγων μεγάλων χωρών, την ενίσχυση άλλων νομισμάτων έναντι του δολαρίου και τις μεταβολές των τιμών στοιχείων ενεργητικού.

«Παρά τις μικρές διακυμάνσεις, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα παρέμειναν σταθερά το 2018», δήλωσε εκπρόσωπος του SAFE, αναφέροντας το υγιές οικονομικό περιβάλλον, το σταθερό γιουάν και τις ισορροπημένες διασυνοριακές κινήσεις κεφαλαίων. Η Κίνα, πρόσθεσε, θα διατηρήσει σταθερά τα συναλλαγματικά διαθέσιμα και το εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών της κατά το 2019, ως μία οικονομία με μεγάλη αντοχή και δυναμική θα αντέξει τις επιπτώσεις από το εξωτερικό και την αστάθεια της αγοράς.

Α.Χ.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *