Η Μούνα Αγιούμπ πωλεί την κολεξιόν που της έραψε ο Ιβ Σεν Λοράν


Εβδομάδα δημοπρασιών η προσεχής στο Παρίσι και ο οίκος Cornette de Saint Cyr θα βγάλει στο σφυρί την μουσειακή γκαρνταρόμπα της Λιβανέζας Μούνα Αγιούμπ, προσωπικότητας του τζετ σετ και πελάτισσας της υψηλής ραπτικής του οίκου Yves Saint Laurent.

Τα σπάνια κομμάτια που υπογράφει ο Ιβ Σεν Λοράν για την πάμπλουτη πελάτισσά του εκτίθενται –με ελεύθερη είσοδο για το κοινό– στις αίθουσες του οίκου Κορνέτ ντε Σεν Σιρ από σήμερα έως την προσεχή Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

“Η Μούνα Αγιούμπ απέκτησε μια σημαντική συλλογή, πάντα με σκοπό να στηρίξει τη δημιουργία, την τεχνογνωσία και τους δεξιοτέχνες της υψηλής ραπτικής όπως οι κεντήστρες ή όσοι διακοσμούν τα ρούχα και τα αξεσουάρ”, υπογραμμίζει ο οίκος Κορνέτ ντε Σεν Σιρ.

Στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, η Αγιούμπ ήταν πασίγνωστη. Επιχειρηματίας, με επιδεικτικό στιλ, ξοδεύει χωρίς όρια και είναι τακτική προσκεκλημένη του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών. Καθώς δεν φορά ποτέ το ίδιο ρούχο, με την πάροδο του χρόνου έφτιαξε μια συλλογή που θα την ζήλευαν οι μεγαλύτεροι συλλέκτες.

Η εφημερίδα Le Monde γράφει σήμερα και για τη δημοπρασία με δημιουργίες του ίδιου σχεδιαστή για την Κατρίν Ντενέβ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη γαλλική πρωτεύουσα, αναφέροντας ότι οι δύο γκαρνταρόμπες απηχούν δύο διαφορετικές ιστορίες.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *