ΕΒΕΘ: Να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση της Hellenic Steel


Την ελπίδα ότι η δικαστική εξουσία θα κρίνει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης της «Hellenic Steel» και «δεν θα επιτρέψει στη γραφειοκρατία να δυναμιτίσει την επένδυση, διώχνοντας πολύτιμα κεφάλαια και θέσεις εργασίας, που αναμφίβολα θα κατευθυνθούν σε άλλη χώρα», εκφράζει -με σημερινή ανακοίνωσή της- η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). 
«Παρακολουθούμε με θλίψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης της Hellenic Steel, που κάθε άλλο παρά αρμόζουν σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναδεικνύεται εμφατικά για άλλη μια φορά η αβεβαιότητα, που χαρακτηρίζει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας με την εμφάνιση “σκελετών” από το παρελθόν.  Αυτό που επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις είναι να διώχνουμε κάθε πιθανό επενδυτή. Τη στιγμή που η χώρα αναζητά την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και κάτι τέτοιο απαιτεί πρωτίστως την προσέλκυση πόρων από το εξωτερικό για πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, αντί να αναλωνόμαστε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες  άνευ ουσίας θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον κακό μας εαυτό και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, χαρακτήρισε τη Hellenic Steel ως “σημαντική βιομηχανία” κι επανέλαβε ότι ο υποψήφιος επενδυτής, η Jordan International με έδρα το Χάμντεν, είναι “σοβαρός και γνώστης του αντικειμένου της εταιρείας”. Επισήμανε ότι ο επενδυτής προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους της τάξης των 100 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ αναφορικά με την αναβολή που πήρε για τις 28/1 η συζήτηση για το μέλλον της Hellenic Steel από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, είπε: “Δυστυχώς υπήρξε η αναβολή, που κατά τη γνώμη μου υπήρξε χωρίς λόγο στο δικαστήριο. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και θα έχουμε σύντομα και την απόφαση”._
 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *