Ελλαδα

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον ομόλογο της του Λιβάνου


Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου Avedis Guidanian πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οπου συνεδρίασε για πρώτη φορά η Μεικτή Επιτροπή Ελλάδας- Λιβάνου για θέματα τουρισμού.

Στη συνάντησή τους η Κουντουρά και ο κ. Guidanian συζήτησαν για τις εξελίξεις, σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης. Επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και την υποστήριξη των νέων δυνατοτήτων που ανοίγονται για την προσέλκυση τουριστών από μακρινές αγορές της Ασίας, μέσα από κοινά τουριστικά προγράμματα, κοινές δράσεις προβολής και την προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρεσβευτής του Λιβάνου στην Ελλάδα, Dona Barakat και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Τουρισμού του Λιβάνου, Nada Sardouk.

Στο πλαίσιο συνάντησης, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Μεικτή Επιτροπή Ελλάδας-Λιβάνου για τα θέματα τουρισμού. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη των υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών και συζητήθηκαν οι προοπτικές και τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών και την αμφίδρομη προώθηση του τουρισμού.

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *