Ελλαδα

ΒΙΝΤΕΟ Επεισόδιο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη- Νίκου Βούτση στη Βουλή


Ένταση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Αφορμή για την ένταση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ σε μια παρατήρηση που έκανε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «Αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω» της είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Βούτσης αντέδρασε με οξύ ύφος λέγοντας ότι «εγώ προεδρεύω και όχι εσείς».

Η παρατήρηση του Νίκου Βούτση άναψε τα αίματα και προκάλεσε την ανάλογη αντίδραση του κ. Μητσοτάκη. «Δεν δέχομαι υποδείξεις κ. πρόεδρε. Να κάνετε καλά τη δουλειά σας. Αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα το κάνω εγώ» είπε ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας ότι ο κ.Βούτσης δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να δέχεστε υποδείξεις από τον πρόεδρο. Αφήστε αυτό το ύφος» συνέχισε ο Νίκος Βούτσης.

«Δεν θα μου υψώνετε τον τόνο της φωνής σας» του ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους του επεσήμανε: Κάντε τη δουλειά σας αλλιώς κατεβείτε από την έδρα. Αρκετά πια».

«Αυτόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού» συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα» του επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «είτε δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη είτε δεν μπορείτε. Μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της ΝΔ, είστε κομματικός πρόεδρος».

Έχετε άδικο του αντέτεινε ο Νικος Βούτσης.

«Όταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά ασχημονούν τότε θα την επιβάλλω εγώ την τάξη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν είστε στο συνέδριο της ΝΔ του υπέδειξε ο Νίκος Βούτσης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε και πάλι: Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο που έχει αποποιηθεί του ρόλου του.

Δείτε το βίντεο με την οξύτατη αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Βούτση

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *