Η Αρχή Ξεπλύματος δέσμευσε τους λογαριασμούς του Εάγγελου Παπαευαγγέλου


H Αρχή Ξεπλύματος δέσμευσε σήμερα 5 Νοεμβρίου 2018 τους λογαριασμούς του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα POS των ελληνικών τραπεζών στην Κίνα και την Χρυσή Βίζα.

Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές η Αρχή Ξεπλύματος διερευνά εάν στην υπόθεση αυτή έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές που αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Έιχε προηγηθεί εισαγγελική παραγγελία που επιδόθηκε την 1η Νοεμβρίου 2018 στις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες για την υπόθεση του επιχειρηματία Παπαευαγγέλου και των POS στην Κίνα.

Οι τράπεζες που παρέλαβαν την εισαγγελική παραγγελία καλούνται να προσκομίσουν στην δικαιοσύνη
1)Τον πλήρη φάκελο των δραστηριοτήτων Παπαευαγγέλου που ήταν μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Jumbo
2)Όλες τις κινήσεις συναλλαγών και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα ανοίξουν για έλεγχο
3)Όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι τράπεζες με τον εν λόγω επιχειρηματία.

Η εισαγγελική παραγγελία παρελήφθη την 1η Νοεμβρίου από τις τράπεζες και επικρατεί προβληματισμός γιατί 2 τράπεζες έλαβαν επιστολή από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Η Εθνική τράπεζα παρέλαβε επιστολή όπου οι ρυθμιστικές αρχές ρωτούσαν για τον ασυνήθιστο αριθμό συναλλαγών 265 συναλλαγές – κινήσεις σε 3 μήνες και εν μέσω capital controls.

Η δεύτερη τράπεζα έλαβε επίσης επιστολή από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας στο πλαίσιο όμως καλής συνεργασίας που είχαν για το ζήτημα αυτό.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *