Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία 12 στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας


ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ διώξεις για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αντιμετωπίζουν 12 στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων που έχουν φτάσει το αστρονομικό ποσό των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται και τραπεζικά στελέχη παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πέρασε από τη Βουλή τροπολογία για να τους διασφαλίσει ασυλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, η δικαστική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων 12 μεγαλόσχημα πολιτικά στελέχη που διατέλεσαν γενικοί διευθυντές σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οι οποίοι υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις.

Τα στελέχη των δύο κομμάτων αντιμετωπίζουν και τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών καθώς και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματική απάτη και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Η απάτη συνιστάται στο γεγονός ότι δεν κατήγγειλαν εγκαίρως τις δανειακές συμβάσεις όπως ήταν υποχρεωμένοι από τον νόμο.

Μάλιστα στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας η απάτη που συντελέστηκε είναι καραμπινάτη γιατί στη διαδικασία συγχώνευσης αντί να περάσουν τα δάνεια στην κακή τράπεζα, τη λεγόμενη Bad Bank και να κάνουν απαιτητό το σύνολο των οφειλών, τα πέρασαν στη λεγόμενη καλή τράπεζα ως εξυπηρετούμενα.

Τα στελέχη της πρώην ΑΤΕ είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις από την τότε κυβέρνηση προκειμένου να μην αγγίξουν το επίμαχο ζήτημα με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Πάντως με την τροπολογία της ντροπής που είχε περάσει νύχτα από τη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά, τα τραπεζικά στελέχη και μόνο απαλλάσσονται από το αδίκημα της απιστίας.

Βέβαια οι τραπεζίτες νόμισαν ότι η τροπολογία τους απαλλάσσει από όλα τα αδικήματα που έχουν σχέση με τα θαλασσοδάνεια των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ αλλά οι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη.

Το πρόβλημα εκτός από το ποινικό σκέλος έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Δύο κόμματα που κυβέρνησαν επί δεκαετίες τη χώρα εμφανίζονται να συμμετέχουν στο σκάνδαλο με τα δάνεια.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί αηδιασμένη στην κυριολεξία τις άθλιες πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος που επιχειρεί να φορτώσει τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ από δάνεια στους Έλληνες φορολογούμενους.

Όταν οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έφτασαν σε σημείο να χρεοκοπήσουν τα ίδια τους τα κόμματα και με πειρατικές μεθόδους αλλάζουν ΑΦΜ, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πώς οδήγησαν σε χρεοκοπία την ίδια τη χώρα.

Η πρόκληση είναι μεγάλη με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ που οφείλει 220 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και δεν πρόκειται να τα πληρώσει στον αιώνα τον άπαντα αφού έχει αλλάξει επωνυμία και ΑΦΜ, σπαταλούσε τεράστια ποσά για πολυτελή γραφεία στην Ιπποκράτους και για την κατασκευή πανάκριβου γυμναστηρίου για τις ανάγκες του τότε προέδρου Γιωργάκη Παπανδρέου και μια σειρά άλλων συνεργατών του που κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να διαλύσουν τη Δημοκρατική Παράταξη και να παραδώσουν τη χώρα στους ξένους τοκογλύφους.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *