Ελλαδα

Υπόθεση Κασόγκι: Τούρκοι αστυνομικοί μπήκαν στην προξενική κατοικία


Οι έρευνες των τουρκικών αρχών για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι συνεχίστηκαν και σήμερα, τόσο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη όσο και στο σπίτι του γενικού προξένου.

Αστυνομικοί μπήκαν στην προξενική κατοοικία περίπου μία ώρα αφότου ο πρόξενος Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι έφυγε από την Τουρκία αεροπορικώς για το Ριάντ, όπως μετέδωσε η δημόσια τουρκική τηλεόραση TRT.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη έρευνα, που κράτησε εννέα ώρες. Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται πράκτορες να ερευνούν τον κήπο και τη στέγη του προξενείου. Η ομάδα αυτή, στην οποία μετέχουν εισαγγελείς και αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας, πήρε επίσης δείγματα χώματος από τον κήπο της διπλωματικής αποστολής.

Εν μέσω πληροφοριών από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το σουνιτικό βασίλειο είναι έτοιμο να παραδεχτεί πως ο Κασόγκι πέθανε όταν “κάτι πήγε λάθος” στην ανάκρισή του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “το προξενείο δεν είναι τόπος για ανάκριση προσώπων”. Η Τουρκία, πρόσθεσε, θέλει να διεξάγει μια διαφανή έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το Ριάντ σκοπεύει να δηλώσει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε κατά λάθος από έναν “υπερβολικά πρόθυμο” πράκτορα των υπηρεσιών πληφοροριών ο οποίος στη συνέχεια θέλησε να καλύψει τα ίχνη του.

 

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Κασόγκι: Ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας αναχώρησε αεροπορικώς για το Ριάντ

Ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας υποστηρίζει ότι το Ριάντ ήθελε να τον «εξαφανίσει» όπως τον Τζαμάλ Κασόγκι

Υπόθεση Κασόγκι: Συνάντηση Μ. Πομπέο με τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σ. Αραβίας

Yπόθεση Κασόγκι: Απόλυτη ομοφωνία στην αμερικανική κυβέρνηση για το αίτημα διενέργειας έρευνας

Yπόθεση Κασόγκι: Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας δηλώνει ότι χρειάζονται γεγονότα της υπόθεσης πριν τη λήψη μέτρων

Αντιπροσωπεία των ρωσικών υπ. Εξωτερικών και Άμυνας στη Σαουδική Αραβία

Υπόθεση Κασόγκι: Έρευνα 8 ωρών στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *