Ελλαδα

Σ. Φάμελλος: Η εργασία, η αλληλεγγύη, η Δημοκρατία είναι αναγκαία σήμερα στην Ευρώπη


«Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί τη μόνη αριστερή και ριζοσπαστική πρόταση στην Ευρώπη. Η συνέχιση αυτής της προσπάθειας είναι και καθήκον και ευθύνη για τον πολίτη της Ελλάδας αλλά και για το παγκόσμιο αριστερό κίνημα», ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Ό,τι κάνουμε τώρα στην Ελλάδα δεν είναι ότι πιο προοδευτικό και φιλολαϊκό μπορεί να γίνει; Αυτό δεν έκανε το ΣΥΡΙΖΑ κορυφαίο παράδειγμα αριστερής και ριζοσπαστικής πολιτικής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτή η πολιτική δεν μας έβγαλε από τα μνημόνια; Δεν δημιούργησε τα αντίμετρα και όπως είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στον προϋπολογισμό του 2019, δεν θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα;», είπε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία για να απαντήσει στην ακροδεξιά. Η εργασία, η αλληλεγγύη, η Δημοκρατία, είναι κυρίαρχα πολιτικά στοιχεία και είναι αναγκαία σήμερα στην Ευρώπη».

Ο κ. Φάμμελος αναφέρθηκε επίσης στη βιώσιμη ανάπτυξη η οποία μπορεί να αποκαταστήσει, όπως είπε, την αξιοπιστία της πολιτικής που σήμερα στην Ελλάδα κινδυνεύει.

«Είμαστε αντίθετοι στην ακροδεξιά, στην ανεργία, την κατασπατάληση των φυσικών πόρων και στον πόλεμο. Αυτή την πολιτική πρέπει να ενισχύσουμε όπως και τον άξονα της τιμιότητας που δεν είναι απλά ηθική, είναι δημοκρατία».

Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες της απονομής της Δικαιοσύνης. «Έχει 18 μήνες που έχει στην εισαγγελία το πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η κοινωνία περιμένει. Υπάρχει αυτονομία της Δικαιοσύνης. Πολιτικά δεν πρέπει να το ζητήσουμε και να ακούσει ο πολίτης ότι το θέλουμε;»

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *