Ελλαδα

Συντήρηση του οδικού δικτύου ΠΕ Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης


Συμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.650.000 εκ. ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και αφορούν δυο έργα που ενισχύουν την οδική ασφάλεια στην ενδοχώρα της ΠΕ Ηρακλείου και ανάλογα έργα υλοποιούνται σε ολόκληρη την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση της οδού από γέφυρα αγίου Σύλλα έως μονή Επανωσήφη και από Γαλένι προς Καλού» με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

 

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν σε τοπικές-τμηματικές παρεμβάσεις, λόγω φθορών, μειωμένης ορατότητας κλπ.. Επίσης υπέγραψε για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού από τον Αγ. Ιωάννη Χωστό έως τη γέφυρα Αγ. Σύλλα με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση και των δυο έργων διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το πρόγραμμα δημόσιων έργων.

 

Επίσης, υποστηρίζονται και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των προσκλήσεων του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, που ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

 

Επίσης, από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» χρηματοδοτείται και ο δήμος Ανωγείων με 202.000 ευρώ, για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, τόσο οι δικαιούχοι δήμοι όσο και ο δήμος Ανωγείων, για τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων πράξεων θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών, και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *