Ελλαδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση του βιβλίου «Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας 1912-1913»


Στην παρουσίαση βιβλίου του δρα Διογένους Καραγιαννακίδη, με θέμα «Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας 1912-1913. Η περίοδος απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων», παραβρέθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η παρουσίαση, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου, παρουσία πολιτικών, ακαδημαϊκών, κληρικών και πιστών.

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη όλους όσοι διοργάνωσαν την εκδήλωση, ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον π. Βασίλειο Γοντικάκη, κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, για τον οποίο τόνισε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του. Μάλιστα είπε, ότι όσα ακούσαμε από τον π. Βασίλειο, «οι σκέψεις του, δεν είναι λόγια φιλολογικά, αλλά αλήθειες ζωής. Εμείς κάνουμε λόγο π.χ. για την αγάπη του Θεού, ο π. Βασίλειος δεν μίλησε για την αγάπη, την έζησε».

Επιπλέον, σημείωσε πως «σήμερα που γίνεται λόγος για την Παράδοση και υπάρχουν τόσες προσπάθειες, οι οποίες στο όνομά της έχουν καταντήσει να είναι φολκλορικές οργανώσεις, ευχαριστούμε τον π. Βασίλειο, αλλά και όσους διοργάνωσαν αυτήν την όμορφη εκδήλωση, διότι πήραμε μία δόση αληθινής Παράδοσης. Κάτι που χρειαζόμαστε για να ψάξουμε να βρούμε αυτό που έχουμε χάσει».

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *