Ελλαδα

“Ν’ αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, εκτός από τα άνθη του κακού”


“Κάθε πρόταση, κάθε χέρι που σηκώνεται, είναι χέρι που συμβάλει στην ενίσχυση της δημοκρατίας. Να αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, εκτός βέβαια από τα άνθη του κακού που έχουν σχέση με την ακροδεξιά, τον φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφορικά με το σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.
Ο κ.Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, πρόσθεσε πως βλέπει “μόνο θετικά” την πληθώρα των υποψηφίων δημάρχων, όχι μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, συμπληρώνοντας πάντως πως την τελική απόφαση θα την λάβουν στην κάλπη οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. 
“Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν είτε στις δημοτικές, είτε στις περιφερειακές και στις εθνικές εκλογές. Κυρίαρχα ο λαός και οι πολίτες αξιολογούν, αποτιμούν και αναλαμβάνουν και τις ευθύνες των επιλογών τους” είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Δημήτρη Αυλωνίτη. 
Τους προτάθηκε, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να συσταθεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ). ‘Οπως τόνισε ο κ.Τριανταφυλλίδης, οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών είδαν την πρόταση θετικά και θα τη συζητήσουν αναλυτικά με τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας.
“Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε εάν θα αποτελέσει η Θεσσαλονίκη το πιλοτικό μοντέλο διαχείρισης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών με διαφάνεια” είπε ο κ.Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε πως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου θα βρίσκεται το διήμερο 15- 16 Νοεμβρίου στην πόλη, με στόχο την περαιτέρω βοήθεια και στήριξη των επαγγελματιών λαϊκών αγορών. 
Α.Καρυπίδου
 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *