Λ. Κυρίζογλου: Ομολογία αποτυχίας της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ η τροπολογία


“Οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης” τόνισε, σήμερα, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ που ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ. “Η κυβέρνηση κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία που διατίθενται σήμερα στο νομό είναι λιγότερα από πριν, οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες και οι πολίτες διαμαρτύρονται” επισήμανε και χαρακτήρισε την σχετική τροπολογία ως “ομολογία αποτυχίας του όλου εγχειρήματος”. “Πιστεύω πως δεν θα οδηγήσει η τροπολογία σε καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού” τόνισε και ζήτησε να διατεθούν κονδύλια για την συντήρηση των υφιστάμενων οχημάτων και την αγορά νέων.  
Στη συνεδρίαση παρέστη ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΠΕΔ – ΚΜ για το θέμα. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και ανέφερε ότι “σύμφωνα με την τροπολογία, υπάρχει η δυνατότητα να δίνεται η συγκοινωνία στην ΚΤΕΛ ΑΕ, στους δήμους α΄ και β΄ βαθμού και σε όποιον ειδικό μεταφορέα”. 
“Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα αν πειράξουν έστω και μια γραμμή από τη σημερινή δημόσια συγκοινωνία” τόνισε και πρόσθεσε: “Αυτό που μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει είναι να καθήσουμε κάτω, να σκεφτούμε, να γίνει μια ανάταξη, αναδιάρθρωση της σημερινής συγκοινωνίας και η μεγάλη αναδιάρθρωση που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει στην πορεία σε συνδυασμό με το Μετρό”. 
Π.Γ. 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *