Κεχαγιάς: «Στόχος το πνεύμα νικητή και το καλό ποδόσφαιρο»


Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Παίδων, Νίκος Κεχαγιάς, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την αποστολή που ανέλαβε και κατέθεσε τις πρώτες εντυπώσεις του για τη «γαλανόλευκη» ομάδα, η οποία στις 25 Οκτωβρίου ξεκινά τη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο Κεχαγιάς μίλησε για:

Τα συναισθήματά του ως ομοσπονδιακός προπονητής: «Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και σίγουρα η μεταπήδησή μου στην Εθνική Παίδων αποτελεί ένα παραπάνω βήμα στη δουλειά μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί έως τώρα στην προπονητική μου καριέρα και είμαι έτοιμος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου ώστε να πάμε μαζί με τα παιδιά όσο πιο μακριά μπορούμε».

Την πρώτη εικόνα από την Εθνική: «Στο μικρό διάστημα που δουλέψαμε με τα παιδιά, ο πρώτος στόχος ήταν να αρχίσουμε να αποκτούμε χημεία και συνοχή. Ο χρόνος ήταν λίγος, ωστόσο βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Στα δύο φιλικά θέλησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές της κλήσης και μπόρεσα να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα, σχηματίζοντας γνώμη για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας τους».

Την εκτίμησή του για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής: «Μετά τα φιλικά μπήκαμε στη διαδικασία της παρακολούθησης των αντιπάλων μας σε βίντεο. Το Βέλγιο είναι ομάδα γνωστή, τόσο ως όνομα όσο και ως δυναμική. Η Λετονία είναι μια σφιχτή ομάδα που παίζει με μικρές αποστάσεις στις γραμμές της. Θεωρώ ότι εμείς είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα και γι΄ αυτό θα πω ότι Λετονία και Μολδαβία είναι βατοί αντίπαλοι. Συνολικά πιστεύω ότι σε αυτό τον όμιλο έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στην Elite Round». 

Το ενδεχόμενο αλλαγών: «Ο χρόνος που μεσολαβεί και ακόμη περισσότερο ο χρόνος που θα έχουμε τα παιδιά στη διάθεσή μας είναι μικρός. Οπότε, όχι, θα προχωρήσουμε με τα ίδια παιδιά, δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ούτε στα πρόσωπα ούτε στον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας, έχουμε 24 ποδοσφαιριστές και από αυτούς θα βγει η τελική 20άδα που θα λάβει μέρος στον προκριματικό όμιλο».

Τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην Εθνική: «Εγώ και οι συνεργάτες μου θέλουμε η Εθνική να γίνει ένα δυνατό σύνολο που θα παλεύει όλα τα ματς. Επιθυμούμε να περάσουμε το πνεύμα του νικητή, αλλά και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να έρθουν οι νίκες και παράλληλα να χτίζουμε ψυχολογία, ώστε, φυσικά, να έχει επιτυχίες η ομάδα, αλλά και τα παιδιά να βοηθηθούν μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτήν και να ωφεληθούν στην καριέρα τους».

Τις προοπτικές των νεαρών διεθνών: «Στο διάστημα που δουλέψαμε με τους δικούς μας νεαρούς ποδοσφαιριστές και από τα πρώτα δείγματα που έχουμε, πιστεύω ότι βάσει ταλέντου υπάρχουν παιδιά που μπορούν να φτάσουν ψηλά και ναι, υπάρχει η δυναμική. Η συμμετοχή τους στις “μικρές” εθνικές τούς δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν βήμα-βήμα, αρκεί να δουλεύουν, να έχουν χαμηλά το κεφάλι και να ακούν τις συμβουλές των προπονητών τους. Και σιγά-σιγά να στελεχώσουν τη Νέων, την Ελπίδων και τελικά την Εθνική Ανδρών».

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *