Ελλαδα

Άθλια κατάσταση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών καταγγέλλουν ο Σύλλογος Γονέων και το ΚΚΕ


«Η άθλια κατάσταση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας για τα σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής» τονίζει ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μενιδίου-Φυλής του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου αποφάσισε να απέχουν τα παιδιά από τα μαθήματα, αφού παραμένουν άλυτα τα προβλήματα των τελευταίων 19 χρόνων που τα μαθήματα γίνονται σε κοντέϊνερ. Οι γονείς επισημαίνουν ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών και διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις τουαλέτες του σχολείου,στις λυόμενες αίθουσες όπου ”στοιβάζονται” οι μαθητές και στον προαύλιο χώρο. 

«Το ΚΚΕ, με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, έχει απαιτήσει να υπάρξουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που συνολικά αντιμετωπίζουν οι σχολικές μανάδες στις περιοχές μας» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «για την περίπτωση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών είχε καταθέσει ειδική ερώτηση από τις 12 Μάρτη 2018 και ζητούσε να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο, να πετάει αλλού το “μπαλάκι” των ευθυνών», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, η οποία συνεχίζει:

«Η κατάσταση, λοιπόν, είναι γνωστή στους αρμόδιους κι ας αφήσουν την κοροϊδία, ότι τάχα μου “δεν γνωρίζουν” ή ότι “τώρα καταγράφουν τα προβλήματα”. Αποδεικνύεται ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Παιδείας, ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά χωρίς ελλείψεις και κενά, είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, για να στηρίξουν τα παραμύθια της “δίκαιης ανάπτυξης” και της “νέας εποχής”» .

«Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έναν δρόμο έχουν. Τον δρόμο της διεκδίκησης για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει. Να διεκδικήσουμε, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό, που κάνουν “Γολγοθά” την εκπαιδευτική διαδικασία και θέτουν ακόμα και σε κίνδυνο μικρούς μαθητές».

 

Η ερώτηση των βουλευτών ΚΚΕ τον Μάρτιο 2018

Ερώτηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί,  γονείς και μαθητές στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών κατέθεσαν τον περασμένο Μάρτιο στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε με νέα ερώτηση για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής. Στη συγκεκριμένη Ερώτηση θέλουμε να αναφερθούμε στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και πολλά άλλα σχολεία στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής, στεγάζεται σε κοντέινερ. Μάλιστα, ακόμα και τα ίδια τα κοντέινερ είναι σε άθλια κατάσταση, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί και για άλλες δουλειές πριν χρησιμοποιηθούν ως “αίθουσες διδασκαλίας”. Βεβαίως ούτε λόγος για αυτονόητα πράγματα που πρέπει να έχει ένα σχολείο, όπως για παράδειγμα αίθουσα εκδηλώσεων.

Ταυτόχρονα, το προαύλιο του συγκεκριμένου σχολείου είναι σε άσχημη κατάσταση, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, ενώ δεν υπάρχει καν ένα στέγαστρο για να προφυλάσσει εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη βροχή.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και ολοκληρωμένα όλα τα οξυμένα προβλήματα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών που χρόνια ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές».

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *