Επεκτείνεται και ενισχύεται για τρία χρόνια η δράση των Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Την επέκταση έως και τρία έτη, της διάρκειας ενίσχυσης της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και Δράσεων, αποφάσισε η Επιτροπή Παρακολούθησης δια της Γραπτής Διαδικασίας, μετά την εξασφάλιση πόρων που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται από την   Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ι.Ν. 2014-2020
Για  επιπλέον τρία έτη, (στο σύνολο έξι έτη), θα ενισχυθούν τα πέντε Κέντρα Κοινότητας, τα δύο Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ), τα τρία  Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και  ο Ξενώνας Αστέγων.
Την ίδια ώρα παρατείνεται, για δύο έτη, συνολικά πέντε έτη, η ενίσχυση  των τριών  Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών κατά της βίας και ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.
Όσον αφορά τις Κοινωνικές Δράσεις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενισχύσει οικονομικά και θα παρατείνει τη λειτουργεία, για επιπλέον τρία (3) έτη, συνολικά έξι έτη, την Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας Παιδιών, την Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας παιδιών ΑμεΑ, καθώς και την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών ΑμεΑ.
«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και Δράσεων,  στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέχρι και το 2022. Θα κάνουμε όλοι μας αυτό που πρέπει, ώστε αυτές οι Δομές που χρηματοδοτούνται από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατατίθενται στην Ελλάδα, πέραν ότι πρέπει να εξασφαλίζουν διαχρονικά τη λειτουργία τους, θα πρέπει σταδιακά να ενταχθούν στη λειτουργία του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων . Δηλαδή  να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *