Ελλαδα

Χρ. Τοψίδης: Απόλυτα επιτυχής η διοργάνωση της “Αlexpo 2018”


Την απόλυτη ικανοποίηση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Έβρου για την επιτυχή διοργάνωση της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε στις 22-26 Ιουνίου στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τον απολογισμό της «Alexpo 2018», ο κ. Τοψίδης ανέφερε ότι στα 120 περίπτερα της έκθεσης, περιηγήθηκαν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες. Ως προς την ταυτότητα των επισκεπτών, βάσει των αποτελεσμάτων έρευνας που διεξήγαγε το Επιμελητήριο (ερωτηματολόγιο σε δείγμα 1000 ατόμων), προκύπτουν τα εξής: 

– Σε ποσοστό 46% οι επισκέπτες είναι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, το 23% των επισκεπτών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και το υπόλοιπο 31% φοιτητές και συνταξιούχοι. 
– Το 40% είναι κάτοικοι Αλεξανδρούπολης, το 24% κατοικεί στον ευρύτερο νομό, το 13,5% είναι από την Π.Α.Μ.Θ. και το 3% Τούρκοι υπήκοοι κι άλλοι επισκέπτες

Όσον αφορά στους εκθέτες η έρευνα δείχνει ότι:

– Το 67% αυτών είναι εταιρίες που λειτουργούν πάνω από μία πενταετία.
– Το 40% συμμετείχε για πρώτη φορά στην Alexpo, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη «σημαίνει ότι υπάρχει μια ανανέωση των εκθετών».
– Το 53%  των εκθετών δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε άλλη έκθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
– Το 84% των εκθετών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στην έκθεση.
– Το 93% δηλώνουν ότι τα προϊόντα τους έγιναν γνωστά.
– Το 54% δήλωσε ότι έκλεισε συμφωνίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

«Σημαντικό επίσης είναι ότι το 80% των εκθετών μας, βαθμολόγησε την έκθεση με 7 έως 9, με μέγιστο βαθμό το 10. Το 97% δηλώνει ότι θα συμμετέχει και στην επόμενη Alexpo, και το 97.5% ότι θα μας συστήσει και σε άλλες επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Τοψίδης και στην πλεξούδα σκόρδου μήκους 612,70 μέτρων που διεκδίκησε μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες – προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας, Εμπορίου και Παραγωγής σκόρδου Βύσσας. 

«Πιστεύουμε σ’ αυτή την προστιθέμενη αξία του σκόρδου που είναι μία τοπική παραγωγή και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό της εγχώριας παραγωγής. Μέσω και αυτής της αναγνώρισης θα αυξηθεί η στρεμματική απόδοση και γενικότερα το εισόδημα της περιοχής μας».
Τέλος, αναφορικά με την επόμενη διοργάνωση της «Alexpo», ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως υπάρχει η σκέψη μετάθεσης της ημερομηνίας της στις αρχές Ιουνίου, ώστε να βοηθηθεί όσο το δυνατό περισσότερο και η έναρξη της τουριστικής περιόδου.  

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *