Μικροί άνθρωποι» στους δρόμους του Λονδίνου


 τέχνη δρόμου δεν είναι μόνον Banksy και γκράφιτι. Ο Slinkachu διευρύνει τα όρια αυτής της έννοιας.

Ο καλλιτέχνης δρόμου -με έδρα το Λονδίνο- ξεκίνησε το «The Little People Project» πριν από 12 χρόνια. Αγοράζει, για περίπου δύο στερλίνες τη μία, φιγούρες από αυτές που χρησιμοποιούμε για τις επιφάνειες με τρενάκια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αγροικίες… Τις βάφει και σκηνοθετεί την «ιστορία» που θέλει να αφηγηθεί. Αφήνει μετά, αυτή τη μικρή «εγκατάσταση» σε κάποιο σημείο μέσα στο αχανές αστικό τοπίο της πρωτεύουσας της Βρετανίας (και τη φωτογραφίζει). Να κάνουν τα στοιχεία της φύσης ή οι περαστικοί ό,τι θέλουν μ’ αυτήν.

Ο 39χρονος σήμερα καλλιτέχνης παίζει με την ιδέα της έκπληξης: «Επιθυμώ να ενθαρρύνω τους κατοίκους της πόλης να έχουν μεγαλύτερη συνείδηση του χώρου μέσα στον οποίο κινούνται», γράφει.

«Οι σκηνές που στήνω, έχουν στόχο να αντικατοπτρίσουν τη μοναξιά και μελαγχολία της ζωής σε μια μεγαλούπολη. Κι αυτό είναι πιο προφανές, μέσω της φωτογράφισης και των τίτλων που δίνω στις φωτογραφίες. Τη γενική αίσθηση ότι σε προσπερνούν, ότι είσαι χαμένος, ότι είσαι συντετριμμένος» επισημαίνει στο καλλιτεχνικό μανιφέστο του ο Slinkachu.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *